Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Idre Fjäll

7 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,7
Skigebied 9,7
Informatie over het skigebied
Idre Fjäll
Het hoogste punt: 890 m
Het laagste punt: 588 m
Hoogte skioord: 794 m
Liften in totaal: 25
Sleepliften: 21
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 41 km
Pistes:
17 km
Pistes:
22 km
Pistes:
2 km
Skiroutes: 10 km

Skigebied Idre Fjäll

Skigebied Idre Fjäll

In het skigebied "Idre Fjäll" staan in totaal 41 pistekilometers en 25 liften tot uw beschikking. Het skigebied skigebied onderscheidt zich door twee eigenschappen: de veelzijdigheid, en pistes in alle windrichtingen. Vanaf de top van de Gränjesvålen heeft u een prachtig uitzicht over het landschap, vanaf hier kunt u ook in alle 4 windrichtingen naar beneden afdalen. Hierdoor kunt u altijd in de zon skiën.

Vele accommodaties in Idre Fjäll liggen direct aan de piste. Beginners vinden hier vele blauwe pistes. Voor de kleine skiërs zijn er ook vele mogelijkheden. Zo zijn er meerdere "kids-area's" en er is een afdaling door het bos waarbij kinderen meerdere sprookjesfiguren tegenkomen.

Iets heftiger gaat het er aan toe op volgende afdalingen: "Toker" (gek), "Ravinen" (kloof), of op de "Chocken" (schok). Dat is namelijk de steilste piste van Dalarna. De langste piste is 2,8 km, de piste heet dan ook: "Dalarnas längsta". Nachtskiën is op de piste "Vastbacken" von maandag tot vrijdag mogelijk. Voor freestylers heeft het skigebied zelfs een funpark.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Idre Fjäll

In het skigebied Idre Fjäll hoort het nachtskiën bij het skiprogramma. Aan de rand van Idre ligt een klein nachtskigebied, waarin inheemse gezinnen alsmede wintergasten uit Zweden en heel Europa zich vermaken. Het skiën in de nacht vindt plaats op het onderste gedeelte van de piste "Västbacken". Het gedeelte wordt door maar liefst 3 sleepliften bediend: de Västliften 1 en 2 alsmede de Västtransporten. Twee keer per week, elke maandag en vrijdag, gelden hier verlengde openingstijden tot 19 uur. De verlichte afdaling is een groene beginnerspiste en heeft een lengte van ongeveer 1 km. Zowel aan de rand van de piste als in het dal kunt u voor een hapje en een drankje terecht in meerdere skihutten. Bij meerdaagse skipassen is het nachtskiën inbegrepen. Avondkaarten kunnen tot 16 uur op de nachtskidag ter plaatse worden aangeschaft.

Après-ski Idre Fjäll

In het idyllische Idre Fjäll staat er actieve après-ski op het programma in plaats van de wilde feesten in de avond. Families kunnen nog gezellig een drankje nuttigen in het skigebied bij Charlies, familie-après-ski. In het restaurant "Värdshuset" vinden dagelijks thema-avonden zoals een steakhouse-nacht, Zweedse gerechten en nog veel meer.. Of u geniet in een bijzondere ambiance van een warm drankje voor de open haard. In de plaats zelf heeft u talrijke mogelijkheden om de dag met bijvoorbeeld lekker eten af te sluiten. Van heerlijke specialiteiten zoals rendier-filet kunt u genieten in de PW kök en bar. Een bijzonderheid in deze bar is dat u zich tussen de medailles van de Zweedse skilegende Pernilla Wiberg kunt eten. Zij is tweevoudig Olympisch kampioen, en viervoudig wereldkampioen.

Het landschap in Idre Fjäll is te mooi om in uw accommodatie blijven. Neem bijvoorbeeld is een kijkje bij de koepelvormige huizen van de inheemse bevolking. Deze huizen bevinden zich in de ongerepte natuur. Bij een georganiseerde toer, wordt de geschiedenis van het volk met u gedeeld. Tevens kunt u bijvoorbeeld leren hoe u met de honden van een hondenslee "communiceert". Of leer de echte lassotechniek om een rendier te vangen. Een lokale organisator helpt u met het organiseren van zo'n uitje.

Natuurlijk komen ook de kleinere reisdeelnemers niks te kort. Voor de kinderen is er een speciaal animatieprogramma. Hierbij kunt u denken aan een mini-disco of een voorleesuurtje met sprookjesverhalen.

Voor diegene die naast het skiën nog graag actief bezig is, zijn er ook genoeg mogelijkheden. In Idre Fjäll is namelijk een sportcentrum. Naast een klein zwembad met een sauna gedeelte vindt u hier een bowlingbaan, een klimmuur, en mogelijkheden om te voetballen, basketballen, badmintonnen en te tennissen. Last but not least, muziekfans kunnen een uitstapje maken naar Älvdalen. Hier kunt u een museum bezoeken van een gitaarfabriek. Hier is onder andere een gitaar te bewonderen waar Elvis Presley op heeft gespeeld.

Snowpark: Snowpark Idre Fjäll

Het snowpark van het skigebied van Idre Fjäll ligt aan de Askeliften, omgeven door de typische Zweedse bossen. Op vier verschillende pistes - van groen tot zwart, in verschillende moeilijkheidsgraden - kunnen freestylers zich heerlijk uitleven. Verschillende jumps, rails en boxen zorgen ervoor dat u hier een fantastische dag kunt beleven.

Het park draagt met volle trots de titel "Dreampark". Deze titel wordt door het Zweedse skiverband uitgereikt, alleen als een snowpark aan bepaalde eisen voldoet. Het snowpark in Idre Fjäll wordt dagelijks "geshaped".

Het skigebied Idre Fjäll is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Zweden

Beoordelingsrapport van experts Idre Fjäll

Het testrapport Idre Fjäll is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,9 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Idre Fjäll

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Idre Fjäll

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs